Bo Lennernäs belönas med 2010 års Athena pris

2010 års Athena-pris har tilldelats Bo Lennernäs och hans forskargrupp. Athena-priset tilldelas framstående forskare som gjort nytta i vården. Det är väl inte nödvändigt att påpeka att Bo är den förste Athena-pristagaren i Heurekas 25-åriga historia och sannolikt även i SUF:s 125-åriga dito.

Priset har han fått för sin Raypilotteknik som är ett navigationssystem med sändare, mottagare och mjukvara som likt GPS-systemet talar om var någonting befinner sig, fast istället för globalt sker det väldigt lokalt, nämligen i kroppen. Bakgrunden till tekniken är problemetatt lokalisera en tumör vid strålbehandling. Raypilot finns med på vår utställning “Ett sekels innovationer”.

Återställ lösenord
Vänligen ange din emailadress. Du får ett nytt lösenord via email.